Medyum ve Gezegensel Konum – Medyum ve Güneş – Medyum ve Enerji Dolu Mars – Kuyruklu Yıldızlar Hakkında Bilgi Medyum Gözüyle – Medyum Gözüyle Yıldızname – Zorlu ve Medyumlara Düşen Görevler – Yıldıznameci Medyum
Kuyruklu Yıldızlar Hakkında Bilgi Medyum Gözüyle
– Bir kuyruklu yıldız Güneş‘e yaklaştıkça, Güneş‘in sıcaklığı sayesinde buzları erimeye ve buharlaşmaya başlar. Buharlaşma sonucu serbest kalan toz ve gaz parçacıkları çekirdeğin etrafında yoğun ve parlak bir bulut oluşturur.
Bu buluta kuyrukluyıldızın “saç” bölgesi denmektedir.
Kuyrukluyıldız Güneş’e daha da yaklaşınca bu sefer Güneş’in ışınım basıncı etkisi sonucu saç bölgesindeki toz ve gaz, çekirdeğin peşi dizi bir kuyruk oluşturur.
Bu kuyruk oluşum nedeni gereği her süre Güneş’in aksi yönünde uzanır. bu sayede çekirdek Güneş’e yaklaştıkça daha büyük boyutlu bir kuyruk oluşturur ve kuyrukluyıldız çıplak gözle dahi görülebilir duruma gelebilir.
Bazı kuyruklu yıldızlar yörüngeleri üzerinde Güneş‘e en yakın konumdan (enberi noktası) geçerken aşırı ısınma sonucu patlayarak bir kaç parçaya ayrılabilirler.
Periyodik kuyrukluyıldızların bazıları bu etki yüzünden bir daha arka dönmemek üzere parçalara ayrılabilirler.
Halley kuyrukluyıldızı Güneş’cilt uzaklaşırken bu biçimde parçalandığı görülmüştür, dolayısıyla 2062 yılında beklenen geçişini gerçekleştirememe ihtimali bulunmaktadır.