DURU GÖRÜ NEDİR?
BİLİNMEYENLER dünyasına yapılan yolculukta ilk karşılaşılan kavram,parapsikolojidir.
Klasik psikolojinin sınırları ötesindeki olguları içeren parapsikoloji, gerek Amerika’da, gerekse SSCB’de bir çok üniversitede bir bilim dalı olarak okutulmakta ve bu konuda birçok kuruluş tarafından araştırma yapılmaktadır. California’daki John F. Kennedy Üniversitesi Parapsikoloji Bölümü’nün tanımıma göre: “Parapsikoloji canlılar ile bunların çevresi arasında belirli etkilerin bilimsel olarak incelenmesidir.
Dış dünyayı algılarken farkına vararak ya da varmadan beş duyumuzu kullanırız. Ancak bazı durumlarda bu beş duyunun da dışında bir algılama gücü olduğunu bazen fark ederiz. Pek çok insan bunun farkında değildir. Bazıları da çok az farkındadır. Bu duyusunu istediği zaman kullanabilecek düzeyde kontrol altına alabilenler de vardır. Geleneksel beş duyuyu kullanmadan dış dünyayı algılamaya “Duyu Dışı İdrak” denir (DDI). Halk arasında ise buna genellikle altıncı duyu denmektedir.
Duru Görü Hakkında Detaylı Bilgiler
Yüzyıllar boyu tarihin altıncı duyunun kanıtlarıyla dolu olduğunu ileri süren parapsikologların en büyük endişesi altıncı
duyunun sınırlarını iyi çözebilmek. Örneğin, “üç vakte kadar işinde mutlu bir başarı elde edeceksin” gibisinden falcıların ya da geleceği gördüğünü iddia edenlerin kehanetlerini aslında oldukça genel ve biraz sağ duyu ile kestirilebilecek gibidir. Bu konuda da şöyle bir sınırlandırma getirilmiştir. Yaşandığı ileri sürülen ve altıncı duyuyla ilgili bir deney şu iki koşula cevap verebilmelidir:
1) Deney, en azından dış dünya hakkında geçerli bir bilgiyi kapsamalıdır.
2) Bilgi, duyu organları ya da mantıksal tümdengelimden başka aracılar yoluyla alınmalıdır.
DDI ya da altıncı duyu temelde iki şekilde oluşur. Telepati ve durugörü.. Aslında bu iki olguyu birbirinden ayırmak bazen oldukça güçtür. Ancak genel olarak telepati bir başkasının yaşadığı bir deneyin (zihinden geçen düşünceler ya da heyecanlar gibi sübjektif olaylar) algılanmasıdır. Duru görü ise objektif olayların, Örneğin, görüş alanı dışındaki cisimlerin algılanmasıdır.
Duru Görü hakkında soru,sorun ve görüşleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz…