Home Genel Astrolojide Işığın Taşınması

Astrolojide Işığın Taşınması

by Rafael Zakra

Süratlı hareketli olan bir gezegenin, kavuşması yada herhangi bir açı yaptığı kendisinden daha ağır hareket eden başka bir gezegenin özelliklerini, gene kendisinden ağır hareket eden bir üçüncü gezegene iletmesi durumudur.
Aradaki açının özelliğine ve gezegenlerin doğalarına göre yorumlanır. iyicil gezegenlerden açıyla ayrılıyor olmak ve yine iyicil gezegenlere ışığı taşıyor olmak, müspet sonuçlar doğuracaktır. çoğunlukta en süratli devinim eden Ay ışık taşır. ışığın taşınması iki türlü olur.
Birincisinde, iki gösterge birbirleriyle evvelce açı koymuşlardır, lakin şimdi birbirlerinden uzaklaşmaktadırlar. lakin, bu ikisinden hızlı devinim eden 3. bir gezegen, bunlardan birincisiyle açı yapmıştır ve şimdi ikincisiyle açı yapmak üzeredir ve konunun mükemmelliğe ulaşacağını gösterir. ikincinde, göstergeler birbirlerine kare veya karşıt açı yapmaya hazırlanıyordur. ama, bu ikisinden daha süratli devinim eden üç. bir gezegen, bunlar birbirlerine açı yapmadan evvela, bu ikisiyle iyi açı yaparak bu ikisini iyi bir biçimde bir araya getirir.
Bu adeta, bozuşmakta olan iki kişinin arasını yapan üçüncü bir kişi gibidir. Klasik kurallara göre, ışığı taşıyan gezegen, ışığını taşıdığı gezegenin asaletlerinden birisinde olmalıdır. çağdaş kurallarda ise buna gerek görülmez.

İlgili Yazılar

Bir Yorum Yazın